Magyar Vízitúrázás Napja

2013-ban szövetségünk elsőként fogalmazta meg annak a gondolatát, hogy a vízitúrázást és a vízi kultúránkat egy jeles nap kijelölésével ünnepelni kellene minden évben. Ez a nap eredetileg a Nemzetközi Duna-nap volt (június 29), mostanra már eseménysorozatként a Nemzetközi Duna-naptól Szent Kristóf napjáig (július 25) tart.

Általános információk: office@dr-vtsz.hu

Cél: országos méretű rendezvénysorozathoz kötött nap létrehozása, a magyar vízitúrázás népszerűsítése, magyar vízi kultúra és történelem életben tartása széles körben való megismertetése civil összefogás keretén belül.

MVN_logo

Magyar Vízitúrázás Napja logó

A víz minden magyar ember életének része. Hazánk közel 900 felszíni vízfolyással rendelkezik, vízen több ezer kilométert evezhetünk, hajózhatunk, több tízezer kilométer partszakaszon van lehetőségünk megcsodálni a vizet, horgászni, fürdőzni vagy csak egyszerűen élvezni a természet szépségét. A hazai vízi kultúra évszázadokra nyúlik vissza, helyzetünk, vízisport sikereink világszinten is kiemelkedőek. A víz összeköti településeinket és összeköt minket egymással, szomszédos országokban élő embertársainkkal egyaránt.

Miután számtalan mozgalomnak van napja, így szövetségünk úgy gondolja természetesnek, legyen az egyik legegészségesebb, legtermészetközelibb és legősibb magyar természetjárásnak is egy kiemelt napja!

Legyen  minden évben Magyar Vízitúrázás Napja!

Felkérjük Magyarország minden vízparti települését, a sport és természetjáró szervezeteket, civil szervezeteket hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez, és ezen a jeles napon szervezzenek mindenki számára elérhető, ingyenes, „vízen túrázást” népszerűsítő programokat. Erőnkhöz mérten adjunk lehetőséget mindenkinek, főleg a gyermekeknek, fiataloknak arra, hogy kipróbálhassák a vízi túrázást, a vízi sportokat és megismerhessék vízi környezetünket…

Képgaléria

Hírek, ebben a témában: