Rólunk

A Duna-Régió Víziturisztikai Szövetség 2013-ban alakult a hazai és tágabb értelemben véve a Duna vízgyűjtő terület vízitúrás életének, vízi kultúrájának képviseletére, értékeinek megőrzésére, szakmai fejlesztésére. A szövetség munkája nem kifejezetten turisztikai jellegű, jellemzően inkább a társadalmi kapcsolatépítés és a fenntartható fejlődés elősegítése a vízi kultúra megismertetésén keresztül.

Szövetségünk alapelveihez és céljaihoz igazodva évekkel ezelőtt elindította a Magyar Vízitúrázás Napja országos jótékonysági vízitúrás eseménysorozatot, melynek két éven keresztül Áder János Köztársasági Elnök Úr volt a fővédnöke. Ezzel párhuzamosan indítottuk el az Együtt a Vízen családi jótékonysági programsorozatunkat, melynek a lényege a következő: speciális családi célokra épített, magyar hagyományokra alapuló fa Dunai Bőgős csónakokkal ingyenes vízitúrás eseményeket „adományozunk” határon innen és túl, különböző – elsősorban gyerekes – csoportok számára.

Teljes név: Duna-Régió Víziturisztikai Szövetség (közhasznú civil szervezet)

Rövid név: DR-VTSZ

Adószám: 18336212-1-13

Számlaszám: 16200137-00274111 :: MagnetBank

Nyilvántartási szám: TE 6385 (1.Pk.60.376/2012)

Székhely: 6763 Szatymaz, II. körzet hrsz.: 1966

Központi e-mail cím: office@dr-vtsz.hu

Központi telefonszám: 06 30 338-3684

Alapadatok

Teljes név: Duna-Régió Víziturisztikai Szövetség (közhasznú civil szervezet) Rövid név: DR-VTSZ ...

Céljaink

Szövetségünk az első olyan határon átnyúló szövetség, amely elsődleges célként a hazai vízi kultúra megőr...

Alapítóink

Horváth Csaba olimpiai és világbajnok kenus (elnök:2014-16) Horváth Csaba 13 szoros világbajnok, olimp...

Okiratok

„Cseppben a tenger, csepp nélkül nincs tenger” A Duna-Régió Víziturisztikai Szövetség , (további...

Dokumentumtár

2013-as dokumentumok összesítve Év végi közgyűlés jegyzőkönyve és 2013-as határozatok tára: DR_VTSZ_évi_rendes_közgyűlés_2013.11.29_jegyzőkönyv 2014-es dokument...

Tevékenységünk

Programok, rendezvények szervezése Továbbképzések indítása Vízitúrák szervezése és lebonyo...

A DR-VTSZ működése során elkészíti és közreadja a működési dokumentumait. Ugyanígy teszünk, valamennyi szakmai dokumentumunkkal is. A dokumentumok egy része fejlesztés eredményeként, saját termékként születik meg. Ezek esetében azok további felhasználása, idézése csak a Szövetség tudtával, engedélyével és pontos forrásmegjelölés mellett használható fel.

A fejlesztés során előfordulhat, hogy az egyes anyagok különböző készültségben jelennek meg, ezt minden esetben közöljük, illetve a felhasználónak is ezt figyelembe kell vennie. a fejlesztés alatt álló anyagokhoz várjuk az együttműködőket, a hozzászólásokat, véleményeket, illetve saját, a tárgykörbe illeszkedő szakmai anyagok közlését is vállaljuk, amennyiben azok egybeesnek a DR-VTSZ céljaival, elkötelezettségével.