Céljaink

Szövetségünk az első olyan határon átnyúló szövetség, amely elsődleges célként a hazai vízi kultúra megőrzését tűzte zászlajára. Tesszük mindezt úgy, hogy hiszünk a víz közösségépítő erejében, a vízi társadalmak létezésében fontosságában és legfőképp abban, hogy a vízi túrázás a legjobb eszköz a fentiek támogatására.

Szövetségünk céljai röviden.

:: A VÍZI TURIZMUS NÉPSZERŰSÍTÉSE
:: A VÍZI TURIZMUS SZEREPLŐINEK ÉRDEKKÉPVISELETE
:: TÁBORHELYEK FEJLESZTÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSE (pl. elérhető pályáztok kiírása, tulajdonjogok tisztázásának elősegítése, minőségi és mennyiségi fejlesztések)
:: ORSZÁGOS MÉRETŰ VÍZITÚRA KAMPÁNYOK LEVEZETÉSE
:: INGYENESEN HASZNÁLHATÓ INFORMATIKAI RENDSZEREK KÉSZÍTÉSE
:: AMATŐR VÍZI TÖMEGSPORT RENDEZVÉNYEK ÉS VERSENYEK SZERVEZÉSE, TÁMOGATÁSA
:: OLCSÓ ÉS MINDENKI SZÁMÁRA BIZTONSÁGOS HAJÓTÍPUSOK FEJLESZTÉSE
:: VÍZPARTI TELEPÜLÉSEKEN A TESTNEVELÉS BEKAPCSOLÁSA A VÍZI ÉLETBE
:: MINDEN GYERMEK TANULJON MEG ÚSZNI, EVEZNI ÉS KERÉKPÁROZNI!

Működési területünk az ország összes vízterülete

Programunk van a vízi turisztika elterjesztésére és működtetésére, az iskolai mindennapos testnevelés vízi megoldásaira, a vízparti erdei iskolára, a szünidei szolgáltatások kialakítására a folyópartokon és az állóvizek mentén, a sportfelkészítés és a sport általi nevelés területén a vízi sportok eszközrendszerével, az ökológiai szempontok érvényesítésére az idegenforgalmi vízi turisztikai szolgáltatások és kikötőhelyek szakszerű kialakítására, fejlesztésére – fejleszthetőségére.

Olyan informatikai rendszert alakítunk ki, amely segítségével a vízitúrás társadalom szereplői között az információkat azonnal meg tudjuk osztani, így minden szereplő véleményét és észrevételeit azonnal megismerjük, és döntéseinkbe be tudjuk építeni. Mindezek mellett a rendszer alkalmas az erőforrások egyenlő elosztására.

Már megvalósult: www.viziturazz.hu :: első Magyar vízitúra táborhely kereső

A Szövetség célja továbbá, hogy a vízi társadalmak közösen és egyformán részesüljenek a vizek adta lehetőségekből.

Fontos számunkra, hogy a gyermekek minél nagyobb számban ismerjék meg, szeressék a vizet és a vízen járást és a szülőknek hasznos információkat és eszközöket adjunk arról, hogy hogyan érhetik el ezt a gyermekeiknél.

Együtt a vízen

Kiemelkedő célunk a Magyar Vízi Kultúra életben tartása, amely véleményünk szerint úgy érhető el, ha a gyermekeinkbe bele (vissza) neveljük a víz szeretetét és a “vízenjárás” tudományát. Az Együtt a Vízen kampányunkon keresztül ingyenes és kedvezményes jótékonysági vízitúrák keretén belül ismertetjük meg a fiatalokkal és rajtuk keresztül az idősebbekkel is a vízi kirándulások és a vízi élet szépségét.

bővebben…

"Céljaink" doesn't have any sub pages.