Szentendrei-Duna ág

Területi segítőnk:Vadkacsa Leányfalui Gyermek és Víziflotta Egyesület

Honlap: https://www.vadkacsa.hu

Bemutatkozás:

Az egyesület 1992-ben alakult.Kezdetben olyan túrákat szerveztünk különböző magyarországi folyókra (Rába, Dráva, Mura), melyek szabadidős, sporttevékenység jellegű vízi túrák voltak.
Később a természet szeretetére is nevelni akartuk a gyerekeket, ezt a „vízen járás tudományának” hívtuk és vízi természetjáráró programok keretében valósítottuk meg.
1996-tól nemzetközi kapcsolatokat ápolunk Csehországban, a Moldva folyó felső szakaszán működő vízi egyletekkel és Lengyelországban, a Dunajec folyón működő egyesületekkel, illetve a „testvérfolyó” programunk keretében rendszeresen szervezünk Moldva, illetve Dunajec túrákat.

1998-ban elindult a VADKACSA Klub hálózat fejlesztési program, ahol iskolákkal együttműködési szerződéseket kötöttünk, s olyan testnevelő tanárok, pedagógusok jelentkeztek, akik szívesen viszik túrázni a gyerekeket. A hálózat több budapesti és a Dunakanyar mentén lévő iskolában működik.

2004-től működtetjük Leányfalun a VADKACSA Nomád Vízicentrumot, amely nyílt vízi bázisként, csónakos kikötőként minden érdeklődő számára lehetőséget biztosít családi, vagy egyéni kikapcsolódásra, túrázásra, rekreációs szabadidősport tevékenységre; a Nomád Vízicentrum 2008-tól a Magyar kajak-Kenu Szövetség vízi bázisintézménye.