Alapítóink

Horváth Csaba olimpiai és világbajnok kenus (elnök:2014-16)

5 arany Duisburg

5 arany Duisburg

Ma is a vízen

Ma is a vízen

Horváth Csaba 13 szoros világbajnok, olimpiai bajnok, számtalan világbajnoki, európa bajnoki és olimpiai helyezés és európa bajnoki cím birtokosa, Kolonics György kenus párja. Mai napig vízen járó emberként, sárkányhajó edzőként segíti a fiatalokat abban, hogy szeressék a vizet és vízi sportokat.

A természet, a víz, a versenyzés, összefoglalva a kenuzás adott erőt ahhoz, hogy a mindennapi küzdelmekben helytállva érjem el részcéljaimat az életben. Az elvégzendő munka, illetve a cél stratégiájának meghatározását, a becsületesség, illetve a kölcsönös tiszteletadás jellemezte. Pályafutásom során a célt, mint megvalósítandó álmot a sportszerűség és baráti csapattársi kapcsolatok párhuzamos megtartása kísérte.

tovább…

 Foki Vilmos (alapító alelnök)

Foki Vilmos

A Kiskunlacházi Diáksport Egyesülettel a DR-VTSZ alapítója voltam. Folyamatosan tevékenykedek az szövetségben megalakulása óta.

Testnevelő, gyógytestnevelő, biológia tanár, edző vagyok.

Munkahelyem: A Szigetszentmártoni Általános Iskola, ami nagyon közel van a szerencsére a Dunához.
Két egyesületben is tevékenykedem. A Kiskunlacházi Diáksport Egyesületben szabadidős, vízitúrás, természetjáró szakosztályt működtetünk barátaimmal. A Vízitúra Kupa egyik legnépesebb csapata vagyunk. Rengeteg programon veszünk részt. Vizes programok elképzelhetetlenek kiskunlacházi indulók nélkül. 7- szer rendeztük meg eddig a 7 sziget maratont és 6 – szor a Bankháza Regattát.
Szigetszentmártonban a FISZEFIFE egyesületben egészen kis gyerekeket tanítok evezni testnevelés órákon és edzéseken egyaránt. A vízre nem csak evezni járok tanítványaimmal, hanem rendhagyó természetismeret órákat is tartunk.

Klemencz Henrik (alapító alelnök)

K.H.

Vízitúrák szervezésével és vízitúra vezetéssel illetve egy vízitúrás kempingnek az  üzemeltetésével foglalkozom. Mindezek mellett kitalálója, alapítója és szerkesztője vagyok a MagyarVizitura portálnak, ami elsőként az országban valódi és mindenféle érdektől mentes víziturás információkat szolgáltat mindenkinek, akit érdekel ez a témakör. 2009-ben kezdtem el kidolgozni egy olyan táborhely minősítő rendszert és egy ehhez tartozó táborhely kereső adatbázist, amely tényleges és valódi adatokon alapul és a valóságot tükrözi. Szervezője és koordinátora vagyok a Magyar Vízitúra Bajnokságnak, amely idén (2012) a tizenegyedik születésnapját ünnepli. Egyébként pedig egy középiskolában tanítok Vácon és űzöm a diákokat a vízre amikor csak lehet!

Kovács Tamás (alapító támogató)

Hüttner Csabával - C2

Hüttner Csabával – C2

Edzés közben

Edzés közben

12 éves korom óta a Dunán töltöm napjaimat márciustól novemberig.
Tíz éves kenus sportpályafutásomat követően előbb a Budapest Spartacus SC-nél, majd a KSI kajak-kenu szakosztályánál – mind a mai napig – utánpótlás edzőként dolgozom.
Sporteredményeimnél büszkébb vagyok a tanítványaim hazai-, és nemzetközi teljesítményeire. Ifjúsági EB-n, VB-n számos érmet gyűjtöttek, emellett értékes helyezésekkel is gyarapították a magyar válogatott teljesítményét. A hazai bajnokságokon erősítették a KSI kajak-kenu szakosztályának meghatározó szerepét az utánpótlás terén. Közülük néhányan a mai felnőtt válogatottnak is kiemelkedő tagjai.
A nevemhez fűződik egy új oktató kenu kifejlesztése, mely nem csak a versenysportban, de kedvező paraméterei alapján (stabilitás, jó siklás) túrázásra és az iskolai testnevelés kajak-kenu oktatására is kiválóan alkalmas.
Számomra a vízitúrázás a felkészülés részét képezte mindig. Nincs olyan év, hogy ne szerveznék vízitúrát a versenyzőimnek.
Célom, hogy. minél több gyerek ismerkedhessen meg a vízzel a kajak-kenu sport, illetve a vízitúrázás révén. Fontosnak tartom a vízparti iskolák bevonását a kajak-kenu oktatás terén, hogy ne csak a versenyző gyerekek számára nyújtson életre szóló élményt a kenuzás öröme.

Parti Zoltán (alapító, elnök 2013-ig)

Hubik Andrással 1977-ben

Hubik Andrással 1977-ben

Parti Zoltán

Parti Zoltán

Kisdiákként, majd válogatott versenyzőként, később edzőként, sportági szövetségi szakfelügyelőként, majd ifjúsági kenu szakági edzőként: éltem a Dunán és dolgoztam a kajak-kenu sportban. Korosztályos versenyeket, bajnokságokat és világbajnoki bronzérmet nyertem, később versenyzőimmel is magyar bajnoki, ifi világbajnoki érmeket szereztünk. Közülük többen is válogatottak lettek: Hüttner Csaba világbajnok kenus, ma utánpótlás-kapitány, Kovács Tamás a KSI-ben újító szellemű és eredményes kenus nevelőedzőként dolgozik, Horváth Csaba, Atlanta olimpiai bajnoka, 12-szeres világbajnok (nagy örömömre, utóbb felsorolt két barátom alapító társam is a Duna-régió Víziturisztikai Szervezetek és Hálózatok Szövetségében)

bővebben…

 

Pándi László  (alapító tag, elnök 2016-)

Péndi László

Pándi László

A 20 évvel ezelőtt alapított VADKACSA Leányfalui Gyermek Víziflotta Egyesület elnökeként, majd örökös elnökeként építettük, működtettük, fejlesztettük a Szentendrei Duna-ág vízi ékszerdobozát, a VADKACSA Nomád Vízi Centrumot, amely minden időben pihenő- és táborozóhelyként szolgálta ki a vízi-, a kerékpáros és a bakancsos turizmus aktuális igényeit. A Magyarország folyóin szervezett vízi túra programok által több gyermek- és ifjúsági generáció életébe sikerült „becsempészni” a vízen járás semmivel nem hasonlítható életérzését, a mindennapos mozgás örömét.

bővebben…

Alapító egyesületek:

Kiskunlacházi Diáksport Egyesület (elnök: Balogh László)

Vadkacsa, Leányfalui Gyermek Víziflotta Egyesület (elnök: Pereházy Pál „Pepe”)