Együtt a vízen

Az Együtt A Vízen a szövetségünk által létrehozott eseménysorozat, mely lényege az, hogy megmutassuk a vízitúrázás és a vízi természetjárás összetartó és építő erejét. A programokat jellemzően a vízparton vagy víz közelében  élő családok, csoportok, közösségek számára szervezzük és minden esetben ingyenesek.

Együtt a Vízen

legyen a családi minden tagja együtt a vízen…

egyutt_vizen

A vízen, természetben mozgással eltöltött minden másodperc jobbá és egészségsebbé teszi az Embert. A közös vízi túrázás a természetben jót tesz mind az emberi kapcsolatoknak, mind a természet – ember kapcsolatának. A vízen történő mozgás, túrázás pedig mindennél nagyobb összhangot teremt az emberben Önmagában és az ember-környezete kapcsolatában is.

…a vízitúra során együtt mozgunk az úttal, együtt haladunk a természettel – ez az ami megkülönbözteti a vízitúrázást más természetjárási formától…

A vízitúrázás jó lehetőség arra, hogy a családok, felnőttek és gyermekek EGYÜTT kerüljenek összhangba a természettel, ismerjék meg a környezetüket, egymást és végső soron magukat is. Vízen, vízparton felnőni egy egész életre elegendő erőt ad az egészséges és minőségi életre.

„Minden gyermek tanuljon meg úszni evezni és kerékpározni”

Szövetségünk számára kiemelkedően fontos cél az, hogy a magyar lakosság minél nagyobb százaléka (különös tekintettel a gyermekekre és fiatalokra) ismerkedjen meg a vízen töltött idő szépségeivel, tudjon használni valamilyen vízen járó eszközt, tanuljon meg úszni, horgászni és természetesen ismerje meg a Magyar Vízi Kultúrát és történelmet.

A projekt részei

 Adományozz vízitúrát

Szövetségünk felkér minden olyan vízitúrázással foglalkozó szervezetet, vállalkozást, aki a fenti célokat magáénak érzi, hogy ajánljon fel ingyen vízitúrát illetve vízi és vízparti programokat (ennek időtartama, helye és tartalma szabadon választható) olyan rászoruló iskoláknak, csoportoknak, akik szívesen részt vennének egy ilyen programon, de anyagi lehetőségeik ezt nem engedik meg.

Támogatókat, szponzorokat és új belépő tagokat keresünk továbbá a vízitúrás programok megvalósításának megkönnyítéséhez is!

Szövetségünk, a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásának hála, 2016-ban vásárolt 2 db 12 személyes fa bőgős csónakot (Viator Mundi), melyeket – ha meghívást kapunk – a helyszínre szállítunk és ingyenesen a közösség számára bocsájtjuk egy vízitúrás nap erejéig! Ha valamely víz menti közösség nem rendelkezik biztonságos eszközökkel de szeretne vízparti programot rendezni, keressen minket bátran! Ma már fa és műanyag családi csónakok is a rendelkezésre állnak!

Bőgős és családi csónakok.

A DR-VTSZ kulturális missziójának tekinti a tradicionális magyar fahajó gyártás – a hungarikumnak is tekinthető Bőgőshajó gyártás – népszerűsítését és víz-menti Bőgős Hajó Pontok létesítésével olyan speciális funkciójú közösségi terek kialakítását, amelyek a családi és a közösségi „vízen járás” élményén keresztül képesek erősíteni a víz-menti települések vízi programok iránti nyitottságát, a helyi lakosság részvételi arányának növelését, a családok generációs részvételét.

1 thought on “Együtt a vízen”

Vélemény, hozzászólás?