Trianon emlékvízitúra a Dunán, Rajkától a Parlamentig

Trianonra emlékezünk május 30 és június 4 között a Dunán, egy vízitúra keretében. A vízitúra Rajkáról, a Trianon-zsiliptől indul és június 4-én, egy nagyszabású közös evezéssel zárul a Parlament lépcsőjénél. A felszerelést, túravezetést, (saját) sátras szállást és vacsorát biztosítjuk, a túra mindössze 5000 Ft-os regisztrációhoz kötött.

Előzetes igényfelmérő jelentkezés. Beérkezési sorrendben fogadjuk el a jelentkezéseket és a túra lebonyolítása esetén az első 40 jelentkező vehet részt a túrán. Nagy túljelentkezés esetén másik túrát is indítunk, hasonló feltételekkel. Az igényfelmérő jelentkezést mindenkinek egyesével kell kitöltenie! A részletekhez olvasd tovább a bejegyzést!


  A vízitúra részletei


  Útvonal

  találkozó: május 28, Rajka, Aranykárász Kemping.

  05.29 – Rajkai körtúra a Tiranoni zsiliphez és irány Dunakiliti

  A rajkai Aranykárász Kempingből indulunk egy közös koszorúzásra, hazánk leghűségesebb vízi műtárgyához, a Trianon-zsiliphez. Onnan a családi csónakosok vagy kenukkel autóval mennek Dunakilitiig, ahonnan másnap folytatjuk az útunkat Öreg-Dunán az ásványrárói Part-Campingbe.

  05.30: Dunakiliti – Ásványráró

  Dunakilitiről Ásványráróra evezünk az Öreg-Dunán, közben érintve egy kicsit a Csallóközt is. Ásványrárón az ágvégzárásnál maradnak a hajók és kisbuszokkal megyünk a kempingbe

  05.31: Ásványráró – Koppánymonostor – 43 fkm

  Ásványráróról elindulva elhagyjuk a szigetközi-ágrendszer és a Dunán érkezünk a Koppánymonostor határában található vízitúra bázisra.

  06.01 Koppánymonostor – Karva – 28 fkm

  Rövidebb és kényelmes evezés után Karván kötünk ki. Karva egy gyönyörű kis szlovákiai magyar település, ahol szállással és egyéb meglepetésekkel várnak minket.

  06.02 Karva – Esztergom – 21 fkm

  A karvai bőgős csónakokkal kiegészítve már nagyobb csapattal indulunk neki az aznapi távnak. Szállásunk Esztergomban, az evezősők kempingjében lesz, ahol remélhetőleg a Vízicserkészekkel is összefutunk

  06.03 Esztergom – Leányfalu – 45 fkm

  Kicsit keményebb túra, gyönyörű útvonalon a Dunakanyarban. Bevárjuk az Ipolyról érkezőket és közösen megyünk a Szentendrei-Duna szívében fekvő vadiúj vízitúrás bázisra, a Vadkacsa Egyesülethez.

  06.04 Leányfalu – Parlament – 30 fkm

  Utolsó nap, legnagyobb izgalmak. Erről a napról részletesen tárgyalunk, de a cél: 100 hajóval kikötni a parlament előtt! A logisztikát a Szövetségünk intézi!


  A felszerelés

  8 db 4 személyes túrakenu és 2 db Viator Mundi családi csónak. Ezekkel összesen 40 fő kényelmes elhelyezését tudjuk biztosítani.

  Ellátás és szolgáltatások

  A vízitúrát csomagszállító autó kíséri, a vízre csak a személyes poggyászokat kell magatokkal vinni. A szállás és a vacsora is a túra részét képezni, ám az esti vacsorák közös főzés keretében történnek, melyhez az alapanyagokat a kísérő autó napközben beszerzi. Az ételintoleranciára korlátozottan tudunk figyelemmel lenni.

  Szállás sátorban, melyről mindenkinek gondoskodnia kell!

  Egyéb tudnivalók

  A vízitúrát a szövetségünk az Aktív és Ökotusztikai Központ szervezi Magyarország Kormányának finanszírozásával. A túrába menet közben többen becsatlakoznak saját felszereléssel, evezősöket várunk az Ipolyról, a Vág-völgyéből és Karváról. A végső cél: minél többen kikötni június 4-én a Parlament lépcsőjénél.