Együtt A Vízen – Komáromban jártunk a hétvégén!

Május 4-én a komáromi Feszty Árpád Általános Iskola közel 50 diákja vett részt a kultúrprogramban. A délelőtti turnus – 10 és 13 óra között – az iskola VIII. osztályos tanulói, a délutáni turnus – 14 és 17 óra között – az 5. osztályosok számára került megszervezésre.

A kultúrprogram 4 programelemét – kulturális idegenvezetést a Monostori Erődben; illetve az aranymosás a gyakorlatban programot (mindkét programot Legát István, hagyományőr és történész tartotta); a komáromi vízi rendészet helyettes vezetője által tartott, a vízi közlekedés veszélyei felkészítést és a vízi KRESZ előadást, valamint a 12 személyes bőgőshajókkal bonyolított 7 kilométeres mini vízitúrát – a Komáromi Szabadidő Úszás és Vízitúra Klub Egyesület (KUVIK) készítette elő, szervezte és bonyolította a Duna-Régió Víziturisztikai Szövetség támogatásával.

A sikeres programnak köszönhetően a hosszú távú vízi kulturális együttműködés jön létre – alapvetően vízi szabadidős programok, DUNA-menti családi- és gyermekprogramok, szabadtéri rendezvény programok formájában – a Monostori Erőd és a Duna-Régió Víziturisztikai Szövetség között, amely együttműködéssel a Monostori Erőd szeretné kulturális kínálatát bővíteni – szándéka szerint nyitni kíván a DUNA felé.