Elhagyott víz

Lehet, hogy a cím nem a legjobb választás, de a hétvégén ez jutott az eszembe, amikor a Sebes-Körösön eveztünk Körösszakál és Körösladány között.

A Sebes-Körös gyönyörű folyó. Sekély, gyors folyású víz, gyönyörű parttal, helyenként bokros, de van ártéri erdő is. Dícsérhetném még, de elég annyi, hogy tökéletes evezős víz.

Hogy miért ez a cím?

Valamiért a Sebes-Körösön szerencsére nem érezhető az „emberiség nyoma”. Nem láttunk ladikokat, sem vízen, sem parton, nem láttunk a part mentén sehol szabadsrandot, vendéglátóipari egységet, sőt igazából település sincs nagyon a vízparton (a töltés mögött ugye). Ez nem baj, sőt jó!

Ami ezzel probléma, hogy a különböző műtárgyaknál (talán a vízi turizmus hiánya miatt??) , hidaknál nyomát sem láttuk a hajózást szabályzó tábláknak. Sem a komádi híd alatt, sem a körösladányi duzzasztón nem láttunk áthajózni tilos táblát, pedig nem úgy tűnt, hogy hajózható lenne 🙂

Nyilván a vízet ismerők már a zúgásból gondolnak arra, hogy nem kellene megpróbálni. Ez főleg a komádi híd alatt érdekes, mert ugyan a víz sekély, ám a sziklák egészen biztosan darabokra törik a hajót meg mindent ami az útjukba kerül. A körösladányi duzzasztó látványa meg csak elég rémisztő ahhoz, hogy valaki megpróbálja!

Tehát kedves KÖRKÖVIZIG! Érdemes lenne erre odafigyelni!

Kedves túrázók! Persze ti is figyeljetek oda!

Vélemény, hozzászólás?