Felhívás!

Kedves Vízisportolók, vízitúrázók, támogatók!

Az elmúlt hetekben előrelépés történt a Szentendrei Duna-ág, a Hajógyári-sziget mellékág, az Újpesti-öböl motorcsónak sebességkorlátozás és a Római-parti evezős védősáv kialakításával kapcsolatban.

Bús Balázs Budapest III. ker. polgármester úr a Parlament Sport és Turizmus Bizottsága elé vitte ügyünket.

A közel 700 támogató aláírás hatására a civilek egyikeként, az aláírásgyűjtés fő javaslatait elmondhattam a bizottságnak.

A bizottsági ülés eredményeként konkrét javaslatok megtételére kaptunk felkérést.

A lehetőséggel élve a Magyar Evezős Szövetség, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, a Magyar Horgászszövetség képviselői és a területen érintett civilek által közösen megfogalmazott konkrét javaslatokat Bús Balázs III. ker. polgármester úr a napokban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium illetékese elé terjeszti, amelyek lényege itt olvasható:

  • Evezős védősáv létrehozása a Római-parton, (Budapest III. kerület 1657-1654 fkm közötti Duna szakasz) Az evezős védősáv a piros bójákkal kitűzött nemzetközi hajóút és a Római-part közötti sáv, ahol motorcsónak a hajóút eléréséig maximum 5 km/óra sebességgel haladhat.
  • Szigorú sebesség-korlátozás a teljes Szentendrei Duna-ágban, az Újpesti- öbölben, és a Hajógyári sziget mellékágában. A kért sebességkorlátozás maximális mértéke a fenti területekre: Siklás nélküli haladás, a legkisebb hullámkeltés mellett.
  • A nagyhajók jelenleg is érvényben lévő 30 km/h sebességkorlátozásának megtartása. A nagy sebességű személyszállító nagyhajók az elkerülhetetlen veszélyhelyzetek miatt ezután se közlekedhessenek a Szentendrei Duna-ágban.

Mutassuk meg, mennyire sokunk számára elfogadhatatlan a jelenlegi helyzet és támogassuk Bús Balázs érdekünkben tett erőfeszítéseit!

Amennyiben mindezekkel egyetértesz, ismételten kérném támogató aláírásod és javaslataidat awww.midunank.fw.hu oldalon

A rövid idő alatt szükséges nagyszámú aláírás miatt, köszönettel veszem, ha más érdekelteket is tájékoztatsz az oldalról, kihelyezed az aláírásgyűjtés linkjét más oldalakra.

Egyidejűleg több látogató esetén a meglehetősen egyszerű aláírásgyűjtő oldal lelassulhat. Kérném türelmed.

Köszönettel:

Gál Attila

forrás: https://www.midunank.fw.hu/

 

Vélemény, hozzászólás?