Határtalan kalandozások Kisbodak és Nagybodak között

2016 április 23-án Kisbodakon lezajlott a Duna összeköt minket – Határtalan Kalandozások Kisbodak és Nagybodak között „fantázianevű” Bethlen Gábor alap által támogatott pályázat zárórendezvénye.

A pályázat célja egy olyan komplex kiadvány létrehozása volt, amely új szemlélettel mutatja be Kisbodak és a szlovákiai Nagybodak település közötti vízi-turisztikai átjárhatóságot. Röviden-tömören: sikerült.

A rendezvénynek a kisbodaki faluház, a közkemencék és az Esthajnalcsillag Vízitúrás Kemping adott otthont. A faluházban Tímár Gábor kisbodaki polgármester köszöntője után Horváth Csaba a DR-VTSZ elnöke és Klemencz Henrik alelnök tartott egy-egy rövid beszámolót és összefoglalót a pályázati munkáról, majd Kertész József vízügyi mérnök jóvoltából egy igen érdekes és információdús előadást hallhatott a közönség a Szigetköz ágrendszerének vízrajzáról.

Balról: Kertész József - Horváth Csaba - Tímár Gábor

Balról: Kertész József – Horváth Csaba – Tímár Gábor

Ezek után a tavaly újjáépített kisbodaki kemencéknél Szirtl György (Rajka, Aranykárász Kemping) sült pisztrángjainak jóvoltából csodálatos gasztronómiai élményben volt részünk, mely végeztével a kisbodaki kikötőben Tímár Gábor polgármester felavatta a a pályázat egyik elemét, a teljesen új típusú szemlélettel készült vízitúrás eligazító táblát

Eligazító tábla a kikötőben

Eligazító tábla a kikötőben. Készítette: DR-VTSZ és Virág Szabolcs (kempingvezető)

Az ünnepélyes avató után a vízitúrás kemping adott helyszínt a vacsorának és a zenés mulatságnak, ahol közel 100 szigetközi ropta a táncot E.T. Band (Dunaszerdahely) zenéjére.

A pályázati munkában részt vettek: Kisbodak és Nagybodak Önkormányzata, Szigetközi Víz-csöppek, DR-VTSZ, Víziló Vízitúra és a kemping, Bolla-Cserjési Kinga,

Gyertek el a Szigetközbe és próbáljátok ki Ti is!

a tájékoztató tábla letölthető változatban:

tabla_kisbodak_nagybodak