I. MKKSZ túrakenus síkvízi gyorsasági verseny

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és City-Gas Tiszafüredi Kajak-Kenu Sportegyesület közös szervezésében különleges versenyre hívunk minden túraversenyzést kedvező sportolót, vízitúrázót, vízitúra versenyzőt és érdeklődőt. A Decathlon Tavi Napok alkalmából 200 m-es távon a gyorsasági „szériakenu” versenyt hirdetünk az élsportban ismert síkvízi kajak-kenu versenyekhez hasonló felépítésben.

10550202_GIdőpont: 2016. augusztus 6.
Helyszín: Tiszafüred, szabadstrand

A verseny lényege az, hogy egyforma túrakenukkal 2-3-4-es nyílt és családi egységekben rövidtávon mérhetik össze a versenyzők a túrakenus technikai tudásukat, állóképességüket és gyorsaságukat. A kategóriák nyíltak, nők és férfiak vegyesen is versenyezhetnek.

Kategóriák
Túrakenu 2 open
Túrakenu 3 open
Túrakenu 4 open (A hajóegységekben minimum egy női versenyzőnek lennie kell)
Családi (két felnőtt két gyerek, az egyik gyereknek 14 éven alulinak kell lennie)

Különleges szabályok
A kijelölt pálya nem hagyható el, az idő előtti rajt esetén a rajtot megismételjük, a második alkalommal is hibázó csapat a futamból kizárásra kerül. Bármilyen egy tollú evezőlapát használható, a túrakenuk, egyformák és sorsolással kerülnek kiosztásra.
FIGYELEM. Az eseményen mindenki a saját felelősségére vesz részt, melyről a helyszínen nyilatkozik, kötelező betartani a hatályos Hajózási Szabályzatot. Mentőmellény viselése 16 éves kor alatt kötelező!

A verseny lebonyolítása, továbbjutás
A csapatok pályabeosztása az előfutamokban sorsoló bizottság általi sorsolással, továbbjutás esetén az előfutamban elért helyezés szerint, irányított pályabeosztással történik.

Díjazás
A verseny végén a helyezettek érem és oklevél díjazásban részesülnek.

Nevezés menete
A kiküldött nevezési lappal, a patyi.melinda@mkksz.hu e-mail címre.

Nevezési díj
Nevezési díj 500 Ft, amit a regisztrációs sátorban a verseny előtt kell befizetni.

Vélemény, hozzászólás?