III. Magyar Vízitúra Konferencia – beszámoló

Tartalmasra és talán egy kicsit sűrűre is sikeredett a III. Magyar Vízitúra Konferencia a szigetközi Ásványrárón, ahol is a Part Camping adott nekünk helyet, ezzel is támogatva azt a kezdeményezést, hogy egy évben legalább egyszer összeülhessen az ország vízitúrázással foglalkozó szervezeteinek markáns része, megosztva egymással tudását, gondolatait és fejlesztési elképzeléseit. A „foglalkozás elérte a célját…”

rövid beszámolót készítette: Klemencz Henrik

Kellemesen borongós őszi időben, az ásványrárói Part Camping fedett teraszán délelőtt 10 és délután 5 óra között tizenkettő szakember tartott előadást különböző, ám a vízitúrázást mégis mélyen érintő témában. A hallgatók ki és beléptek az előadások nézőterébe, így átlagosan 30-40 fő figyelte az őt érdeklő témát, témákat. A közönség az ország minden tájáról érkezett, vízitúrázással illetve vízi-turizmussal foglalkozó szakember, egyesületi vezető és magánszemély volt, így nyugodtan elmondhatjuk, hogy hazánk vízitúrázóinak nagy része képviselve érezhette magát október 10-én, a III. Magyar Vízitúra Konferencián.

Minden előadó munkája, felkészültsége abszolút tiszteletet érdemel, nem is beszélve arról, hogy több esetben az adott szakterület vezetői jelentek meg előadni. Így volt közöttünk dr. Fülöp Tibor alezredes Úr, a Dunai Vízi Rendészet vezetője, aki itt is megmutatta, hogy a vízirendőrök maximálisan támogatóak velünk, vízitúrázókkal szemben. Előadott még Beke Zoltán tűzoltó alezredes Úr, elfogadta meghívásunkat Szöllősy Vágó János vcst. országos vízicserkész szakvezető, Tatai Róbert szigetközi szakaszmérnök, kollégájával Szabó József vízügyi szakértővel, Kertész József vízügyi projektvezető, Tímár Gábor Kisbodak polgármestere és nem utolsó sorban az alábbi urak: Máté Endre (Zebegény), Foki Vilmos (Kiskunlacháza), Csák Ferenc (Darnózseli), Kis András (Eventus Kenu Klub) és az Amatőr Hajóépítők Közösségének tagjai Mezei Csaba vezetésével, akik nem csak elméletben, hanem épített hajók segítségével demonstrálták a munkájukat.

Végezetül de nem utolsó sorban nagy köszönet illeti Böősi Gábort, az ásványrárói Part Camping tulajdonosát, aki túravezetőként, szolgáltatóként és lokálpatriótaként nagy támogatója a vízi-turizmus fejlődésének.

Mindenkinek köszönjük a részvételt és az egész napos figyelmet, illetve munkát!