Felhívás a Magyar amatőr vízi tömegsport rendezvények és versenyek szervezőinek!

Kedves Sporttárs!

2012-ben sikeresen megalakult az első Magyar vízitúrás szövetség a  Duna-Régió Víziturisztikai Szövetség és 2013 elején elindította a csatlakozási kampányát!

A Szövetség a legjelentősebb kézi hajtású vízi turisztikai szakágak – kenu, kajak, evezés, sárkányhajózás – szabadidős túraprogramjainak és túraversenyeinek szervezésén kívül szeretné a vízen járást minden korosztály számára hozzáférhetővé tenni, részt vállalni a mindennapos testnevelésben, a folyók és állóvizek bekapcsolásával, végül, de nem utolsó sorban részt kíván venni az EU Duna Makro-regionális Stratégia népszerűsítésében, társadalmasításában.

Egyik legfontosabb tevékenységünk:

A jövőben segíteni és támogatni szeretnénk az összes hazai amatőr vízi tömegsport rendezvényt, függetlenül attól, hogy az ország mely részén zajlik és milyen ágazat (kajak, kenu, evezős, sárkányhajó, stb…) vesz részt jellemzően a rendezvényen. A versenyenek kívül támogatunk minden olyan rendezvényt, melyek a gyermekek és a fiatalok illetve családok vízhez szoktatását segítik.

Kérésünk:

Küldjetek nekünk információkat a rendezvényetekről (mikor, hol, versenykiírás, stb…), és írjátok meg nekünk, hogy milyen segítséget kérnétek tőlünk.( Anyagi, eszköz, szervezés, reklám, híres sportolók díjátadásra… ) Ezzel segítetek nekünk abban, hogy megismerünk Benneteket illetve a Ti projektjeiteket, és így könnyebben meg tudjuk határozni a stratégiánkat.

Ízelítő az egyéb projektjeinkből:
– Támogatjuk a Magyar Vízitúra Bajnokságot.
– Elindítottuk az ország első vízitúra táborhely kereső rendszerét: www.viziturazz.hu
Vízi Etikai Kódexet készítettünk, összefogásra bíztatva ezzel a vízi társadalmak tagjait (kajak-kenu, evezős, horgász, motorcsónakos)
– Lobbi erőnket felhasználjuk országos méretű turisztikai kampányok szervezésénél – legyenek vízitúrás reklámkampányok is!
– MINDEN GYERMEK TANULJON MEG ÚSZNI, EVEZNI ÉS KERÉKPÁROZNI
– Elsődleges fontosságúnak tartjuk a vízi turisztika szereplőinek összekapcsolását, igényeinek összehangolását az egész ország területén. (A túrázni kívánó egyesületek, csoportok ismerjék meg a turisztikai szolgáltatásokat, különböző kedvezmény rendszerek keretén belül).
– Konkrét tervünk van a mindennapos testnevelés és a vízi sportélet összekapcsolására

Természetesen ezek mellett számtalan kisebb projekt, terv és gondolat foglalkoztat minket és regionális segítőinket. Új ötleteket és segítséget várunk és persze el is fogadunk!

Megkérünk Benneteket, hogy olvassátok el a hivatalos csatlakozásról szóló dokumentumainkat, és ha úgy gondoljátok, jelentkezzetek tagnak Magyarország első hivatalos vízi turisztikai szövetségébe.

Információk: https://dr-vtsz.hu/?page_id=822 (különös figyelemmel olvassátok el az Általános információkat!)

Az esetlegesen felmerülő egyéb együttműködési formákról (tátmogatói megbízás, együttműködési szerződés, stb…) személyesen, telefonon illetve e-mailben tudunk beszélni!

Reméljük, hogy hamarosan tagjaink között üdvözölhetünk Benneteket! Addig is figyeljétek a weboldalunkat!

Üdvözlettel:

DR-VTSZ Elnökség

Vélemény, hozzászólás?