Magyar Vízitúrázás Napja – 2016

…hogy a víz út legyen és ne akadály

MVN_logo

A Duna-Régió Víziturisztikai Szövetség 2016-ban is meghirdeti országos és határon átnyúló vízitúrázást és vízi kultúrát népszerűsítő programsorozatát a Magyar Vízitúrázás Napját.

Idén a Nemzetközi Duna Nap (június 29) és Szent Kristóf (Szent Kristóf a hajósok és utasaik védőszentje, a tizennégy segítő szent egyike.) napja (július 25) közé terjesztjük ki a vízitúrás eseménysorozatot.

A Magyar Vízitúrázás Napja rendezvénysorozathoz bárki csatlakozhat, aki a Hajózás Szabályzatnak és a vízi közlekedés rendjének megfelelően tud és szeretne olyan vízitúrás eseményt szervezni, amely a részt vevők számára ingyenes, vagy maximum önköltséges. A programsorozat jó lehetőség arra, hogy a szervezetek, klubok, vállalkozások népszerűsítsék saját működésüket és a közös civil összefogás erejével pedig együttesen népszerűsítsük a vízi túrázást és a szerteágazó magyar vízi kultúrát és a vízterületeket egyaránt.

Várunk szervezőként hazai és külföldi egyesületeket, klubokat, magánszemélyeket, vállalkozásokat, önkormányzatokat és bárkit, aki szeretne egy jót vízitúrázni, megtanulni kajakozni, kenuzni, evezni, megismerkedni lakókörnyezete vízterületével és vízi kultúrájával.

A Magyar Vízitúrázás Napja a DR-VTSZ Együtt A Vízen mozgalmának központi eleme. Az Együtt A Vízen a Nemzetgazdasági Minisztérium által támogatott eszközök segítségével vízi családi napok és iskolák számára szervezett vízi tanórák és kirándulások segítségével szeretné a vízi kultúránkat ingyenesen népszerűsíteni.

A Magyar Vízitúrázás Napja központi helyszínei:

Magyarország: Leányfalu – 2016. július 22-23.; Hajóállomás és környéke,

FALUNAP Vizes Programok reggeltől estig;

Felvidék Karva – 2016. július 2.-3. Dunapart

HÍDVERŐ Napok Vizes Programok reggeltől estig;

Vajdaság Bezdán 2016. július 9-10. DUNA Kajak Klub vízicentrum

VÍZ-CSÖPPEK Napok Vizes Programok reggeltől estig;

CSATLAKOZZ! SZERVEZZ! TÚRÁZZ!

Elérhetőségek, információk: www.egyuttavizen.hu

Szövetségünk elérhetőségei: www.dr-vtsz.huoffice@dr-vtsz.hu – +36 30 338-3684