Nagyon sokan voltunk :)

Hétvégén (2010 okt. 24, Vasárnap) lezajlott az a Visegrád – Budapest vízitúra, amelyet Az Eventus evezős egyesület égisze alatt Kis András szervezett a kolontári vörösiszap károsultak megsegítésére.

Minket  (Víziló Vízitúra tagjai) az a megtiszteltetés ért, hogy segíthettünk az eszközök biztosításában és a parti „őrség” szervezésében (amire szerencsére nem volt igény), így büszkén gondolunk arra, hogy részesei lehettünk a majdnem 200 vízi ember jóérzésének és annak a közel 600000 Ft összegyűjtésének, amit aztán Kolontár polgármestere vehet át.

Én személy szerint a parton kísértem végig a csoportot, meg-meg állva néztem a hatalmas hajóhadat, ami nagyon szépen haladt a Dunán, dunabogdányi és leányfalui pihenők közbeiktatásával.

Az idő nem volt kegyes a túrához, ám valahogyan mégis megúszta a csapat, egy pici eső és egy picit nagyobb szél kísérte a túrázókat végig a túra során. Leányfalun a Vadkacsa egyesület a főhadiszállásán (ami egyébként tökéletes „víziember élőhely”) látta vendégül a csapatot és becsületükre legyen mondva bőségesen jutott mindenkinek meleg tea és zsíroskenyér (meg még töpörtyű is)

A vége felé megeredt az eső, de a csapat nagyon jól vizsgázott, nem rinyált senki, így az eső is megunta a csapat kínzását és a kikötést már a gyönyörű lemenő nap fényében követhettük…

Az utolsó lapátokat már sötétben tettük a helyére és aztán baromi fáradtan, ám elégedetten indultunk hazafelé a kenukkal tömött utánfutónkkal.

És végül egy jó kis cikk a Sportgézáról itt

Szép volt fiúk!

Szép volt Kis András!

Írta: Henrik

Vélemény, hozzászólás?