X. Országos Magyar Túrabajnokság, II. forduló – Szanazug

egy nem hivatalos beszámoló… (a képek a weking.hu -ról származnak)

Fáradtan csordogált a Kettős-Körös az alatt a majdnem 50 hajóegység alatt, akik feszülten várták a rajtot 10:10 perckor a szanazugi Nádas Kempingben megrendezett X. Magyar Túrabajnokság 2. fordulóján.

Polgár Ferenc és kis csapata nagyszerű szervezői készségének köszönhetően a verseny rendkívül precízen és a forgatókönyvnek megfelelően zajlott le (annak ellenére, hogy a főszervező kenu 2 kategóriában indult és nyert. tehát a versenyt a vízről koordinálta).

A rajtnál elhangzó rendőrsziréna (külön köszönet a Rendőrségnek a segítségért, végig biztosították a versenyt) után a csapat hatalmas iramban indult neki a 22 km-es első szakasznak a Fekete-Körösön. A 22 km után a mezőny visszért a rajthelyre, ahol rövid futás és frissítő felvétele után következett a majd 10 km-es Fehér-Körös szakasz, melynek vége már a célt jelentette a versenyzőknek. A verseny alatt végig hatalmas meleg volt, enyhe szellő fujdogált, így a célbaérkezés után jól esett az árnyék és a hideg frissítő ital mindenkinek. Különleges esemény nem zavarta meg a versenyt (egy-két borulás figyelmetlen motorcsónakoknak köszönhetően), ezért nagyon jó idővel ért be a célba az abszolút első helyezett egy kajak kettes. Ők ehettek először a rendkívül finom csirkepaprikásból és palacsintából (külön köszönet Editnek a finomságokért)

Az eredményhírdetés után ismét rajthoz állt a mezőny, hogy az elsőként megrendezett 600 m-es kenu 4 vegyes sprintversenyen eldöntsék, melyik a leggyorsabb túrakenus egység, illetve az is eldőljön, hogy kié lesz az értékes 50 000 Ft-os vásárlási utalvány.

Számtalan szponzor segítette a verseny szervezését, azonban a legnagyobb hős Polgár Feri és csapata, akik hónapok óta dolgoztak az „ügyön”, és – ahogy a hétvégén kiderült -, nem hiába!

Az esti bulit már semmi sem zavarta, ott is minden forgatókönyv szerint zajlott, véleményem szerint csendesek voltunk. De ez sosem fog kiderülni 🙂

Hivatalos beszámoló és eredmények hamarosan!

írta: Henrik (Víziló Vízitúra)

Vélemény, hozzászólás?