Országos Vízitúra Bajnokság

Kedves Látogatók, Sporttársak!

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és egy maroknyi szervezői gárda idén, 2012-ben is megrendezi a a XI. Országos Vízitúra Bajnokságot. A bajnokság részleteiről egyelőre még nem lehet sokat tudni, de remélhetőleg január végére, esetleg február közepére már lesznek konkrét információk.

Idén remélhetőleg még több fordulója lesz a bajnokságnak, ezáltal még többen és többen neveznek és evezik végig ezeket csodálatos környezetben zajló izgalmas versenyeket.

Néhány szó a 2011-es évről:

Általánosságban elmondható, hogy a 2011-es forduló nagyon népszerű és rendkívül sikeres volt. A fordulókon átlagosan 50-60 hajóegység indult, de előfordult olyan verseny is, ahol több mint 100! hajóegység állt a rajtvonalhoz. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a versenyzőkkel és a szurkolókkal – családtagokkal együtt a 2011-es évben több ezer vízisportot kedvelő embert mozgatott meg ez a rendezvény.

A verenysorozat végeredménye sokak számára nem volt meglepetés, hiszen a dobogós helyezettek mindegyike „régi motoros”. Szerencsére azonban sok tehetséges „újonc” is bekerült a csapatba, ezáltal mindegyik forduló hozott valami meglepetést, és nem kevés izgalmat tartogatott a versenyzőknek (és a parton izzadó szurkolóknak is)

Hatalmas meglepetés volt Kiskunlacháza, nem csak a sikeres vesenyzői miatt, hanem azért is, mert első alkalommal rendeztek fordulót, (ráadásul a szezon nyitó fordulóját vállalták magukra) és tökéletes munkával, ragyogó szervezéssel összehoztak egy olyan versenyt, ahol több mint 100 hajó indult. Ez a kezdés is hozzájárult ahhoz, hogy rekordszámú érdeklődő vegyen részt a bajnokságban.

Szigetszentmiklós, Tiszafüred és Szanazug után pedig a versenysorozat méltóképpen fejeződött be a Szigetközben, Dunakilitin, ahol – mint minden évben – 2011 ben is nagyon hangulatos és nagy létszámú versenyt szervezett a Vadvíz Kemping legénysége.

A versenysorozat nem lett volna ilyen sikeres, ha a  Magyar Kajak-Kenu Szövetség nem támogatja ilyen lelkesen, de mellettük természetesen még sok szponzor segítette a szervezőket.

A túrabajnokság fejleményeiről tájékozódhattok a www.kenumaraton.hu oldalon keresztül, illetve a magyar-vizitura.hu oldalról is természetesen!

végezetül egy kis videó a 2011-es évről innen!

Várunk Benneteket idén is!

Vélemény, hozzászólás?