Sikeresen lezajlott a IV. Magyar Vízitúra Konferencia

A Szigetközi Kisbodak adott otthont a IV. Magyar Vízitúra konferenciának. Az eseményen közel 50 különféle szervezet képviselője hallgatta a nívós előadásokat és gyönyörködött a kiállított kenukban, kajakokban. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megköszönjem a segítőknek az önkéntes munkát, kenuszállításokat, pakolást, főzést és mindazt, ami miatt zökkenőmentesen le tudtuk bonyolítani a rendezvényt.

Kifejezetten szakmai előadásokkal kedveskedtünk ebben az évben a vízi turisztikával foglalkozó szervezetek képviselőinek. Az előadások az eddig megszokotthoz képest hosszabbak voltak és volt lehetőség a végén mélyebb szakmai eszmecserékre is.

Révész Máriusz Aktív Magyarországért Felelős Államtitkár nyitotta az előadók sorát, felvázolva az Aktív Magyarország program eddigi eredményeit egy látványos kisfilm segítségével, illetve egy hosszabb beszélgetés keretében válaszolta meg azt a számtalan kérdést, melyet a megjelent tagszervezetek tettek fel számára. Röviden összefoglalva megállapíthattuk, hogy egy járható, fejlődő jövőkép alakul a vízi turizmus számára.

Révész Máriusz

Dr. Fülöp Tibor Rendőr Alezredes a Hajózási Szabályzat változásairól beszélt és ahogy azt megszokhattuk, Ő sem maradt kérdések nélkül, hiszen a HSZ és szabályozásai mindig is felkavarták a vízitúrázók kedélyeit. Szerencsénkre az Alezredes Úr jogászként, vízitúrázóként és vízirendőrként egyaránt érintett a témában és minden kérdésre logikus és kielégítő választ adott.

Dr. Fülöp Tibor

Kertész József az EDUVIZIG vízügyi szakembere, projektvezetője a Szigetköz vízügyi és víziturisztikai összefüggéseiről beszélt, ám a Szigetköz jó ismerőjeként mindezek mellett egy alapos történeti előadást tartott a térség vízügyi fejlődéséről.

Kertész József

Tóth Ákos, a Dunai Flottillák Egyesület (Százhalombatta) elnöke a vízi jártassági és vízitúra-vezető fejlesztés alatt álló tananyagait mutatta be, illetve az ezen alapuló, szintén fejlesztés alatt álló informatikai rendszert is megtekinthettük.

Tóth Ákos

Az ebédszünet után Fűzfa Zoltán, a Pisztrángkör Egyesület (Dunasziget) elnöke a környezeti nevelés és víziturizmus kapcsolatáról mesélt, prezentálta a tapasztalatait. Zoli igazi régi motoros a Szigetközben, a térség sokat köszönhet az Ő és egyesülete munkájának!

Fűzfa Zoltán

A sort végül két hajóépítő rövid de igen tartalmas előadása zárta. Mundi Tamás hajóépítő (www.viatormundi.hu) egy vadonat új fejlesztésű, stabil, családi 8-as kenut hozott nekünk bemutatóba és mesélt az építésének folyamatáról.

Mundi Tamás

Mezei Csaba, az Amatőr Haépítők Közösségének vezetője és megálmodója pedig a kicsit sem amatőr, saját hajóépítős projektjeit mutatta be egy TED-es előadás keretében.

Mezei Csaba

Megtisztelő volt, hogy minden előadó végig maradt az eseményen és az utána lévő kötetlen beszélgetésen.

Mindenkinek köszönjük a részvételt és Kisbodak Önkormányzatának pedig a támogatást és az ebédet!

Szervezői üdvözlettel: Klemencz Henrik (Csepi Attila! Köszi, hogy hazavittél! )