Százegy egység a 4. RábaLapátoláson

A Magyar Kajak-kenu Szövetség égisze alatt rendezett XIII. Vízitúra Kupa harmadik fordulóján a Rába Csörötnek és Csákánydoroszló közti 24 kilométeres szakaszán zajlott le a Kormorán Kenu Egyesület és a Weking Sport és Kultúrális Közhasznú Egyesület által közösen szervezett kajak-kenu verseny.

VTK_logoA csörötneki Akácfa Kempingtől több mint száz egységben 196 versenyző rajtolt el.

A -77 centis vízállás nagyon technikás vizet eredményezett, de minden egység szerencsésen célba ért. Az időjárás és a “szúnyog helyzet” is kegyeibe fogadta a versenyzőket.
A csákánydoroszlói Vízi Vándor Táborhelynél befutó egységek friss gyümölcsöt és frissítőt kaptak. Eredményhirdetésig mindenki egy finom pincepörköltet és pogácsát ehetett vacsorára. A fél hétkor kezdődő eredményhirdetésen 18 kategóriában osztottak érmeket és kupákat. A verseny abszolút győztese Tisza Dávid lett, aki 1 óra 44 perces idővel teljesítette a távot.

nyeremenykenu

VargaKenu ojibva szerencsés nyertesei

Az eredményhirdetés végén kisorsolták a Varga Kenu által felajánlott nyeremény kenut, amelyet a Csepelről érkező Tóth János – Pataki András férfi páros vihetett haza. A verseny legtapasztaltabb indulója Kézdi Gábor volt, aki 81 évesen túrakajakban egyedül teljesítette a távot.

gaborbacsi2

Gáborbácsi élezi a kajakot…

Az indulók táborát a Temesvárról és Aradról érkező különítmény is gazdagította.
Az est folyamán a szervező egyesületek tagjaiból álló zenekar szórakoztatta a versenyben megfáradt közönséget.
A 4. RábaLapátoláson ismét rekord számú nevező vett részt. A szervezők reményei szerint jövőre is hasonlóan sikeres rendezvényen népszerűsíthetik a kajak-kenu sportot és a Rábát.

Vélemény, hozzászólás?