Trianon 100 – emlékevezés a Mosoni-Dunán

DUNA-régió Vízi-turisztikai Szövetség kezdeményezésére a Trianoni Békedekrétum 100 évvel ezelőtt történt aláírása alkalmából megemlékező programokra került sor Kimlén 2020. június 6-án.

A Trianon Emlékparkban Eller Gizella, polgármester üdvözlő köszöntőjét követően Baán Miklós, alpolgármester emlékeztetett a Trianoni Békedekrétum létrejöttének külső-belső okaira, valamint a napjainkig ható következményeire. Az eseménysor méltatását követően Pándi László, a DUNA-régió Vízi-turisztikai Szövetség elnöke bemutatta a DR-VTSZ hosszú távú stratégiai célkitűzéseit, hangsúlyozva a Mosoni-Duna vízi turisztikai rehabilitációjának szükségességét. Dr. Pető Péter, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés Alelnöke üdvözölte a Mosoni-Duna vízi turisztikai újra felfedezésnek kezdeményezését, egyúttal méltatta a táj-jellegű együttműködési hálózatok kialakításának jelentőségét.

A novákpusztai csapat az új családi csónakjukkal – fejlesztjük a Mosoni-Duna víziturizmusát

A megemlékezést követően került sor a TRIANON100 Emlékevezésre Kimle és Mecsér között. Az Emlékevezés keretében a DR-VTSZ egy 12 személyes bőgőskenut adományozott a Kimle-Novákpuszta Szigetköz Campingnek, ahol ünnepélyes keretek között BŐGŐSHAJÓ PONT megalapítására is sor került. A Kimlei Sárkányok Vízisport Egyesület, Jakab Mihály, elnök vezetésével megkoszorúzták Trianon Hídpillért, majd az egyesület örökifjú sárkányosai és ifjúsági kajakosai részvételével kezdetét vette a vízi emléktúra