Vitorlás vízitúra :: Balatonvilágos – Fekete-tenger

Egészen egyedülálló és érdekes vállalkozáshoz csatlakozhat az, aki elég bevállalós és szereti a kihívásokat: Útitársakat keresnek egy olyan vitorlás vízitúrához, amely a Balatonról indul és a Sión és a  Dunán keresztül egészen a Fekete-tengerig tart. Íme a felhívás (forrás: https://www.dunaihajout.eu/?p=61):

Támogatókat és útitársakat keresek!

Dunai hajóútra. Tervezett indulás 2013 Április – Május, Balatonvilágos Fekete tenger útvonal. A teljes útra is keresek  jelentkezőket vagy akár szakaszokra is.

Fantasztikus Dunai túralehetőség.

Gergely Zsolt
info@gsa.hu
06703125626

Egy kis ízelítő:

Vitorlás utazásom tervezem már egy ideje. A felkészülésben segített Szabó Endre is, aki már jó pár hajót levitt a Dunán a Fekete-tengerig is.

A vitorlásom lejuttatásának a tengerig választhatnám a könnyebb módját is, azaz a hajót kamionnal leszállíttatni a tengerig, és ott vízre tenni, de mivel szeretem a kihívásokat így a kissé nehezebb utat szeretném választani.

Tervem eleje még képlékeny és az időjárást, vagyis a vízállástól függ. Ha jól alakulna a helyzet, akkor Balatonvilágosról, ahol most is áll a hajóm, Siófokra vitorláznék át és ott a Sió zsilipen a Sión egészen a Dunáig haladnék már motor segítségével….Tovább a teljes cikkre

Vélemény, hozzászólás?