Vízitúra a Víz Világnapja alkalmából

VÍZ VILÁGNAPJA – minden évben március 22.

A 2018-as Víz Világnap nemzetközi szlogenje nem véletlenül lett a „Védd természetesen!”. Bolygónk legégetőbb problémáival a XX. században csak regionális szinteken foglalkoztak a nemzetek, mára azonban már nem csupán a víz tisztasága a globális kérdés. Árvizek, aszályok, vízszennyezés – mind károsítják a növényzetet, talajt, folyókat, tavakat. Hogyan csökkenthetjük az ezek által okozott károkat? Hogyan szabhatunk gátat a környezetszennyezésnek? E jeles nap minden évben más nézőpontból hívja fel figyelmünket a víz alapvető szerepére. Az idén kiírásra kerülő pályázatok ezekre a megoldandó problémákra keresnek válaszokat, melyekhez a víz visszatérő és új barátainak egyaránt sok sikert és örömöt kíván.

Forrás: http://www.vizvilagnap.hu/

A víz védelme szövetségünk számára kiemelkedően fontos és nélkülözhetetlen, ezért a saját eszközeinkkel hívjuk fel a figyelmet a Víz Védelmére:

GYERTEK VELÜNK és a VADKACSÁKKAL VÍZITÚRÁZNI!

Figyeljük a vizet, összeszedjük a palackokat és jól érezzük magunkat.

Időpont: március 23, péntek. Helyszín: Szentendrei-Duna, Dunabogdány – Leányfalu

Terv: találkozó: 13:00 Dunabogdány, eszközök átvétele, kis gyakorlás és indulás lefelé Leányfalura. Kenukat hozunk és ha sokan összejövünk, bevetjük a bőgős csónakot is!

A részvételért 500 Ft jelképes díjat kérünk! Este közös szalonnasütés hozott alapanyagokból, Leányfalun, a Vadkacsa Egyesület telephelyén. A programot a Vadkacsa Egyesület támogatja

Jelentkezés: office@dr-vtsz.hu e-mail címen, vagy a 06 30 338-3684-es telefonszámon