Vízitúra Kupa – Szigetszentmiklós – a Miklósiak kitettek magukért

A Szigetszentmiklósi Vízisport Egyesület és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség közös szervezésében idén július 4-én rendezték meg a 2015-ös Miklós Kupát, amely egyben a Vízitúra Kupa 4. fordulója.

eredmények itt

A szigetszentmiklósi pezsgő vízitúrás és vízi sport élet előrevetítette azt, hogy egy igen izgalmas és jó hangulatú megmérettetés elé nézhet az a közel 100 hajóegység, amely idén ellátogatott  a miklósi Dunapartra. A Miklós Kupa minden évben más útvonallal lepi meg a versenyzőket, hála Víg Géza óriási tapasztalatának és helyismeretének az útvonalak nem csak a verseny szempontjából érdekesek és izgalmasak, hanem betekintést nyújtanak a Ráckevei-Soroksári Duna változatos vízivilágába is. Ez utóbbi pedig rendkívüli módon erősíti a Vízitúra Kupa szellemiségét és a vízitúrázás fontosságát.

Szigetszentmiklóstól megszokott módon a szervezés és a lebonyolítás profin zajlott. A messziről érkező versenyzőket ingyenes faházas szállással várták a helyi zarándokházaknál, ahol pazar körülmények között készülhettek a másnapi versenyre. A verseny előtti eligazítás a megszokott módon alapos volt – természetesen az útvonalak legnagyobb ismerője, Géza „bácsi” kommentálásában zajlott!

20150704_094254

Nyilvános útvonal ismertetés

A Ráckevei-Soroksári Duna partján a megszámlálhatatlan szponzor (pontos lista a facebookon) molinói által díszített technikai „központ”-ban minden információt, segítséget és ha kellett frissítő gyümölcsöket és vizet kaphattak a verseny előtt az indulók. A rajt a megszokott olajozottsággal indult, 10:00-től a kajakok majd a kenuk, 10:15-től pedig a FrissTúrázók nagy csapata vágott neki a távnak. A profi kategória 27, míg a FrissTúrázók 6 km-t eveztek a Dunán óriási hőségben.

FrissTúrázó lányok...és Rafi kutya

FrissTúrázó lányok…

A FrissTÚrázók egy órán belül teljesítették a 6 km-t, ami nem tűnik nagy teljesítménynek, ennek ellenére a  családok gyerekekkel, teljesen kezdő kajakosok kenusok és túrázni vágyók a saját erejükhöz mérten így is komoly teljesítményt nyújtottak ezen a rövidnek tűnő távon. A 27-km-es táv már komoly felkészülést kívánt, a víz nem könnyű ezen a szakaszon, még a profik elmondása szerint is igen kimerítő 27 fkm-t eveztek.

A rajt pillanatai és az egyik biztosítóhajó a sok közül

Napközben a szervező csapat nem csak a célnál serénykedett, hanem szakácsok egész „hada” dolgozott azon, hogy minden rendben legyen, a versenyzők ízlelőbimbói is meg legyenek dolgoztatva. Így fordulhatott elő az, hogy már fél 3-től kiadós babgulyással, rétessel várták a fáradt versenyzőket a helyi horgászegyesület éttermében.

A célkapu a szokásos helyen…

Az ebédet kényelmesen, kulturáltan tudták a versenyzők elfogyasztani a horgászbázison, miközben a szervezők serényen töltötték az okleveleket, rendezgették az ajándékokat és készültek az eredményhirdetésre, melyet Metzger Tibor a verseny igazgatója (és kajakos versenyző) tartott Víg Gézával, a rendezvény fő szervezőjével és koordinátorával közösen.

Egy sportszerű pillanat…

Mindenki kapott ajándékot, de tényleg mindenki. Kaptak a FrissTúzázók, a leg tapasztaltabbak, a leglassabbak, a hölgyek virágot és persze az MKKSZ-től érmeket, okleveleket… Újdonságként a kenu 3-as győztes csapat vándordíjat kap, melyet jövőre meg kell védenie – vagy vissza kell adnia.

A Miklós Töke a leglassabbaknak

A Miklós Töke a leglassabbaknak

20150704_094830

a vándor díj

Száz szónak is egy vége (jelen esetben három): Jó Volt Miklóson!

Henrik

Vélemény, hozzászólás?