Vízitúrázás napja – ’14

2014-ben a mozgalomhoz csatlakozó listáját és programjaikaz ide kattintva lehet megtekinteni: PROGRAMOK ’14
FELHÍVÁS!

Kedves vízitúrás szolgáltatók, civil szervezetek!

Lehetőségeitekhez mérten csatlakozzatok a mozgalomhoz, adjatok lehetőséget 2014 június 29-én arra, hogy minél több felnőtt és gyerek, család és iskolai csoport próbálhassa ki a vízitúrázást ingyen, minél többen ismerjék meg a magyar vízi kultúrát és legyen belőlük vízitúrázó, járják a vízeinket szerte az országban! Legyen ez a nap a Magyar Vízitúrázás Napja.

Célunk: országos méretű rendezvénysorozathoz kötött emléknap létrehozása, a magyar vízitúrázás népszerűsítése, magyar vízi kultúra és történelem széles körben való megismertetése.

logo4

Időpont 2014-ben: Nemzetközi Duna-nap időpontja, június 29.

A víz minden magyar ember életének része. Hazánk közel 900 felszíni vízfolyással rendelkezik, vízen több ezer kilométert evezhetünk, hajózhatunk, több tízezer kilométer partszakaszon van lehetőségünk megcsodálni a vizet, horgászni, fürdőzni vagy csak egyszerűen élvezni a természet szépségét. A hazai vízi kultúra évszázadokra nyúlik vissza, helyzetünk, vízisport sikereink világszinten is kiemelkedőek.

Miután számtalan mozgalomnak van napja, így szövetségünk úgy gondolja természetesnek, legyen az egyik legegészségesebb, legtermészetközelibb és legősibb magyar természetjárásnak is egy kiemelt napja: Legyen Magyar Vízitúrázás Napja!

Felkérjük Magyarország minden vízparti települését, sport szövetségeket, civil szervezeteket hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez, és ezen a jeles napon szervezzenek mindenki számára elérhető, ingyenes, „vízen túrázást” népszerűsítő programokat.

Mindezek mellett felkérjük Magyarország Kormányát, hogy támogassa a magyar vízi kultúra megőrzését, a vízen túrázó magyar állampolgárokat és mindazoknak adjanak lehetőséget vízi kultúránk megismerésére, akiknek eddig erre nem volt eszközük, lehetőségük.

Szövetségünk minden ezzel kapcsolatos segítséget ereje szerint megad. Segítünk programszervezésben, ötletadásban, koordináljuk és propagáljuk a rendezvényt országos szinten. A jeles napon az együttműködők segítségével nyilvánosságra hozzuk a programon részt vevők számát.

Jelentkezz: csatlakozó szervezetek jelentkezését várjuk az office@dr-vtsz.hu címen és a 06 20 515-0911-es telefonszámon

Vízre Magyarország!

2 thoughts on “Vízitúrázás napja – ’14”

 1. Középiskolai testnevelő tanár vagyok. A Kecskeméti Katona József Gimnáziumban tanítok és már 13 éve szervezek iskolai vízitúrákat.
  Szeretnénk csatlakozni a mozgalomhoz, és minden információ érdekel, ami a témával kapcsolatos.
  Köszönettel: Dunszt Ferenc testnevelő tanár

  1. Kedves Ferenc!

   Nagyon köszönjük a támogatást és az jelentkezésedet. Kérlek, hogy küldj nekünk személyes elérhetőségeket (legjobb lenne telefon) és megbeszélnénk, hogy miben tudnánk egymásnak segíteni!
   Bármimlyen vizes témában állunk rendelkezésedre!

   Üdv,
   Horváth Csaba „Indián” DR-VTSZ elnök

Vélemény, hozzászólás?