Vízitúrázz Te is a DSZT segítségével!

Ha tikkasztó a hőség, hiányzik az eveződ és már várod, hogy végre vízen legyél? Frissülj fel a Duna felmért szakaszain a Digitális Szabadidő Térkép segítségével.

DSZT Vízi icon

A DSZT a webes felületén a „Létesítmények” POI-kat kiválasztva listázhatók, azok a kikötők, melyek jó kiindulási pontjai egy-egy ismerkedő túrának a Dunakanyarban Esztergomtól Budapestig. A Szigetközben pedig a Mosoni-Duna teljes szakasza várja, hogy a nyári melegben, szabadidőnket aktívan a vízen töltsük.

Az alkalmazásban megtalálhatjuk azokat a sólyapályákat, kikötőket, partszakaszokat ahol biztonságosan vízre tudunk szállni. A túra alatt pedig mind a természeti és épített látnivalókat, mind a biztonságos kikötőket és szálláshelyeket megtalálhatjuk a DSZT segítségével. GPS kapcsolat mellett pedig folyamatosan ismerjük a pontos helyzetünket, mely megkönnyíti a tájékozódást a kevésbé ismert vizeken is.

Mindehhez nincs másra szükség, mint hogy okostelefonunkra telepítsük a DSZT alkalmazását és utána beüljünk a kenuba, és ellökjük a partot. Éljünk a lehetőséggel, hiszen Magyarország tájai a hullámok hátán is bejárhatók, megismerhetők, a DSZT segítségével pedig biztonsággal fel is fedezhetők.

Vélemény, hozzászólás?