Adománygyűjtő evezés – beszámoló

VÍZI VILÁGOK EGYÜTTMŰKÖDÉSE
a szerbiai árvízkárok enyhítéséért szervezett vízitúra eddigi hozadéka
– 700 folyam kilométer és 3.000 euró adományösszeg

Augusztus 3-án, az addig összegyűjtött közel 1.000.000,- forintnyi adományösszeg 3.000,- euró formájában való átadásával lezárult a „VÍZI VILÁGOK EGYÜTTMŰKÖDÉSE” mottóval, a szerbiai árvízkárok enyhítése okán indított szolidaritási túra vízi szakasza.
Az adományösszeget Marijana Marjovic, a szerbiai illetőségű Liso Polje település alpolgármestere személyesen vette át Belgrád csónakos- és yachtkikötőjében, a DUNA-Régió Vízi-Turisztikai Szövetséget képviselő delegációtól, Pándi Lászlótól, a DR-VTSZ ügyvivő elnökétől, Edita Karanovichtól, a “Duna – az Együttműködés Folyója” Nemzetközi Tudományos Fórum elnökétől és Hesz Mihály olimpiai bajnok kajakostól, a Budapesti Ifjúsági Flotta szóvivőjétől, aki a DR-VTSZ tagszervezete által szervezett Bezdan-Belgrád családi túrát evezte végig.

A DUNA-régió Vízi-Turisztikai Szövetség – a Szerbiát májusban sújtó árvízhullám miatt – kötelességének érezte, hogy szolidaritását fejezze ki a szerbiai árvizek károsultjaival, aminek okán elhatározta, hogy lehetőségeihez mérten szolidaritási adománygyűjtő akciókat szervez.

A vízi túra és vízi misszió stációi voltak

1./ A DR-VTSZ kezdeményezésére 2014 június 28-án és június 29-én, a Magyar Vízitúrázás Napján szolidaritási adománygyűjtési akciókra került sor, többek között – a mosonmagyaróvári VOLUTA sárkányhajó dzsemborin, Kisbodakon, a leányfalui VADKACSA Nomád VíziCentrum vízi sportnapján és a szigetcsépi vízi karneválon.

2./ A DR-VTSZ két ügyvivő elnöke, Horváth Csaba, olimpiai és világbajnok kenus, és Pándi László, a VADKACSA Leányfalui Gyermek Vízi Flotta örökös elnöke, a „Szerbiai árvízkárok enyhítéséért” szolidaritási vízitúra keretében, 2014. június 30. és 2014 július 11. között Dunakilititől Budapesten keresztül Mohácsig evezett, illetve hajózott, adományokat gyűjtve a Duna-menti településeken. A DUNA magyarországi szakaszán megvalósított szolidaritási evezés és hajózás eseményei a „Szolidaritási kenutúra a szerbiai árvízkárok enyhítésére„ Facebook oldalon megtekinthetőek.

3./ A DR-VTSZ tagszervezete, a Budapesti Ifjúsági Flotta , a „Szerbiai árvízkárok enyhítéséért” szolidaritási vízitúra keretében, 2014. július 25. és 2014 augusztus 03. között, a Bezdántól Belgrádig evezett, családi vízitúra keretében, közel 50 túrázó részvételével.

A DUNA-Régió Vízi-Turisztikai Szövetség ezúton mond köszönetet az eddigi adományozóknak – a MAPEI Kereskedelmi Kft.-nek; a VIZEK ŐRE Vízi-mentő Egyesületnek; BARAZUTTI LÁSZLÓ magánszemélynek; DUNASZEG községnek; GYŐRZÁMOLY községnek; a szlovák illetőségű ALSÓ-CSALLÓKÖZI Polgári Társulásnak; LÁBATLAN városnak; a szlovák illetőségű KARVA községnek; TÁT városnak; VISEGRÁD városnak; a gödi illetőségű DUNAI VÍZISPORT ALAPÍTVÁNY támogatásának; PÁLYI GYULA magánszemélynek, Dunabogdány polgármesterének; LEÁNYFALU nagyközségnek; SZÁZHALOMBATTA városnak; ERCSI városnak; BÓNA ZOLTÁN magánszemélynek, Dunavarsány polgármesterének; PAULHEIM VILMOS magánszemélynek, Szigetújfalu polgármesterének; ADONY városnak; DUNAÚJVÁROS megyei jogú városnak; APOSTAG községnek és MOHÁCS városnak.

A DUNA-Régió Vízi-Turisztikai Szövetség ezúton mond köszönetet mindazon támogatóknak, akiknek segítségével a szolidaritási evezés megvalósulhatott , – WICHMANN TAMÁS olimpikon, világbajnok kenusnak; VARGA JÁNOS vízitúra szervezőnek, FEJES LÁSZLÓ magánszemélynek; a TISZTA FORMÁK Alapítványnak és a BUDAPESTI Ifjúsági Flottának.

Az önkormányzatok nyári működése és a döntéshozatalok eljárási rendje miatt a szolidaritási számlát (Szolidaritási számlaszám: MagNet Bank – 16200137-18523317) nem zártuk le, várhatóan szeptember közepéig minden felkért Duna-menti önkormányzat meg tudja hozni döntését támogatási kérelmünkkel kapcsolatosan.

A DUNA-régió Vízi-Turisztikai Szövetség továbbra is várja adományaikat a MagNet Közösségi Banknál nyitott szolidaritási számlaszámon:

Magyarországról: 16200137-18523317
és külföldről IBAN: HU80 1620 0137 1852 3317 0000 0000 Swift kód: HBWEHUHB

Köszönjük, hogy adományával segíti a szolidaritási kezdeményezés sikerességét.

A második körben összegyűlt adományösszeget a DR-VTSZ ügyvivői közvetlenül Liso Polje elöljáróinak adják át Belgrádban, várhatóan 2014 szeptember végén.

Vélemény, hozzászólás?