Mosonmagyaróvári hátrányos helyzetű fiatalok vízitúráztak

A Tiszta Formák Alapítvány támogatásával a Duna-Régió Víziturisztikai Szövetség által év elején indított Együtt a Vízen kampány részeként 2014 július 28-tól 4 napon át nyaralt és vízitúrázott a szigetközi Kisbodak településen és a szigetközi hullámtérben az a 20 hátrányos helyzetű fiatal, akik a FIÓK mosonmagyaróvári Ifjúsági Klub közreműködésével jutottak hozzá ehhez a nagyszerű nyári kikapcsolódási lehetőséghez. A szövetség kampányának célja: kedvezményes vagy teljesen ingyenes vízitúrás lehetőségek adományozása az ország minden területén rászolruló, hátrányos helyzetű fiatalok számára.

egyutt_vizen
A vízitúra minden nyaralási, kirándulási forma közül a legmegfelelőbb arra, hogy elősegítse a természet testközeli tanulmányozását, sportos életmódra nevel mindamellett, hogy hazánk vízi kultúráját és a vízparti környezetét is megismerteti a fiatalokkal.

A csoport 4 nap alatt megismerhette a Szigetköz kisbodaki ágrendszerét vízen és szárazföldön, megtanulhatták a biztonságos evezést kenuban, és különböző érdekes és izgalmas szárazföldi programokban is részt vettek.

A túrát az alapítvány mellett számtalan szponzor segítette, támogatta, akik különböző felajánlásokkal segítették a túra lebonyolítását.

Vélemény, hozzászólás?