Egy álmunk teljesült…

Megjelent a a társadalmi vitára bocsátott Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030

Szövetségünk alapításakor az alapító tagjaink számára az egyik kiemelkedően fontos KÖZÖS cél volt az, hogy a vízitúrázás és a vízi turizmus fejlődése ne csak a mi célunk legyen, hanem Magyarország Kormánya (és más civil szervezetek is) is tekintse kiemelkedően fontos stratégiai célnak.
Szövetségünk tagjai számtalan anyagot, koncepciót, programot, tervet, ötletet gyártottak, házaltunk ezekkel szinte mindenkinél az elmúlt évtizedben, aki ilyen szempontból számít, döntéshozó helyzetben volt (van).

Egyik szemünk sír, a másik nevet, mert ugyan mi, mint Duna-Régió Víziturisztikai Szövetség, nevesítve, nem tudtuk ezt a célt „kilőni a horizontra”, ám ahogy látjuk az elmúlt 1-2 év történéseit, nálunk szerencsésebbeknek sikerült a MI céljainkat keresztülvinniük, megmutatniuk, megvalósítaniuk.

Megjelent a társadalmi vitára bocsátott Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030, amiben több helyen szerepel a kajak-kenu kifejezés.

Sajnálatos módon az evezős jármód (első olvasatunk szerint) mellőzve van, de reméljük, hogy ez a vitaanyag csak vitaanyag és lesz lehetősége véleményt nyilvánítani minden vízi kultúrában érintett társadalmi szereplőnek is, nem korlátozódik ez egy szervezetre sem.

Íme a vitaanyag:

https://www.gkrte.hu/…/Turizmusfejlesztesi_strategia_tarsada…

Csak így tovább!