Egyedülálló Digitális Vízitúra Térkép fejlesztése – DSZT

A Duna-Régió Víziturisztikai Szövetség is részt vett az alábbi fejlesztésben…

Egyedülálló Digitális Szabadidő Térkép vált elérhetővé 2014 decemberétől a vízitúrás (lovas és vitorlás) túraközönség számára. Elérhetősége: https://www.dszt.eu

dsztlogoA Bejárható Magyarország Keretprogram keretén belül megvalósult egy úttörő digitális turisztikai térkép, mely számtalan használható eszközzel segíti a túrázókat, érdeklődőket, szervezőket és a turizmus egyéb szereplőit. A folyamatosan fejlesztett rendszer vízitúrás, lovas és vitorlás túraútvonalakat, pontokat, érdekességeket és hasznos tudnivalókat tartalmaz.

Szövetségünket az a megtiszteltetés érte, hogy részt vehettünk a térkép elkészítésében. A bejárás során Pereházy Pál (Vadkacsa Egyesület), Horváth Csaba „Indián” (olimpiai bajnok, DR-VTSZ elnök), Pándi László, Klemencz Henrik, Szirtl György (Rajka), sok vízitúrás szakember segítségével és számtalan tagszervezetünk támogatásával több mint 200 túrakilométert, közel 1000 vízitúrás szempontból lényeges pontot (nagy részét fényképpel) mértünk fel és javasoltuk a térképbe való elhelyezésbe.

Az első körben bejárt terület: Mosoni-Duna, Esztergom-Római-part, Esztergom – Sződliget.

Az első visszajelzések szerint kiemelkedő minőségű munkát sikerült letennünk az asztalra!

A rendszer remélhetőleg továbbfejlődik, bízunk benne, hogy lesz lehetőségünk tagszervezeteinkkel és más lelkes vállalkozókkal közösen részt venni az esetleges bővítésben.

Vélemény, hozzászólás?