Evezősbarát táborhelyek – adatgyűjtés

Szövetségünk legfontosabb feladata a víziturizmus fejlesztése, amely magában foglalja többek között azt is, hogy minél több fajta vízi járművel legyen lehetőség a hazai vízitúra-útvonalakon túrázni.

Jelenleg jellemzően kajakkal és kenuval folynak a hazai vízitúrák, amelynek az okai elsősorban az eszközök könnyű szállíthatósága illetve a vízterületből adódó sajátosságok. Nem szabad azonban elfeledkezni az evezős vízitúrázókról sem, hiszen néhány évtizeddel ezelőtt ők alkották a vízitúrázók magját. Igaz, hogy sok víztesten technikai okok miatt nem lehet / nehéz evezős hajókkal közlekedni, azonban a nagyobb folyóinkon ezek az akadályok nem játszanak szerepet.

Az evezős túrázók rendkívül fontos információ az, hogy mely túraútvonalakon tudnak olyan kikötési pontokat találni, ahol olyan stég van elhelyezve, amely alkalmas számukra a kényelmes és biztonságos kiszálláshoz.

Elindítottunk egy felmérést, amely feltérképezi az ilyen „evezősbarát” vízitúrás táborhelyeket, és a beérkezett adatokat folyamatosan publikáljuk a viziturazz.hu-n Magyarország első táborhely kereső adatbázisban.

Segíts Te is nekünk, ha tudomásod van olyan táborhelyről, ahol van ilyen stég elhelyezve, kérlek jelezd ezt a office@dr-vtsz.hu vagy az info@magyar-vizitura.hu e-mail címre.

Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?