Hírek, fejlesztések, vízitúrás találkozó tervei – 2013 ősz

Kedves DR-VTSZ tag!
Kedves vízitúrás Barátunk!

Közérdekű hírek – információk – események a DR-VTSZ házatájáról

NYÍLT VÍZITÚRÁS FÓRUMOT SZERVEZÜNK VÁCON

Oka:
Szövetségünk alapvető gondolatai a víziturizmusról és vízitúrázásról: a Magyar víziturizmus és a vízitúrázás sok, sokkal szélesebb réteget érint, mint ahogyan ezt  gondolják. A víziturizmus résztvevői nem csak a VÍZITÚRÁZÓK, hanem a VÍZITÚRÁS TÁBORHELY fenntartók, a VÍZITÚRA SZERVEZŐK, a kajakosokon és kenusokon kívül a TÖBBI HAJÓNEM KÉPVISELŐI (evezősök, vitorlások, motorcsónakosok), a horgászok és mindazok, akik ezzel a széles körrel kapcsolatban állnak.

Azért, hogy mindenki képviselni tudja saját és „bajtársai” érdekét, egy nyílt fórumot szervezünk, ahol előadásokkal, nyilvános kerekasztal beszélgetésekkel, érdekképviseleti csoportok alakításával, közös munkával és a DR-VTSZ tagjainak, segítőinek közreműködésével a jelenlegi téves vízitúráról szóló elképzeléseket, és a vízitúra hazai helyzetét jobbá, átláthatóbbá tegyük. Tesszük mindezt azért is, hogy az alapszabályunkban megfogalmazottak értelmében minél szélesebb hazai vízitúrás réteget képviseljünk.

Helyszín: Vác.
Időpont: 2013 novembere

A pontos dátum és pontos programok később látnak napvilágot, illetve itt tartanánk az év végi közgyűlésünket is!

GYŰJTJÜK A HAZAI KÖZÖSSÉGI CÉLÚ CSÓNAKHÁZAKAT

mindez megjelenik a www.viziturazz.hu oldalon, Magyarország első vízitúrás táborhely keresőjén

A célunk: szeretnénk összegyűjteni magyarország összes közösségi célú CSÓNAKHÁZÁT! Olyan vízparti szolgáltatóhelyeket, házakat keresünk, melyek bárki számára biztosítanak hajótárolási lehetőséget, anélkül is, hogy a hajótulajdonos versenyzési céllal tartaná a hajóját a csónakházban.

Az okunk: az oldal szerkesztőinek, a Duna-Régió Víziturisztikai Szövetség segítőinek (egész országra kiterjedő) tapasztalata azt mutatja, hogy jelenleg a kedvtelési célból kajakozók, kenuzók, evezők a hajóikat csak nagyon szerencsés esetben tudják elhelyezni olyan vízparti létesítményben, amely szívesen fogadja be a szabadidős sportolókat. A legtöbb vízi sportot kedvelőnek otthon nincs lehetősége a hajóját tárolni, illetve nincs lehetősége azt elszálítani a legközelebbi vízreszállási pontra.

A kérésünk: : A lakókörnyezetetekben, ha létezik ilyen szolgáltatás, küldjétek el nekünk az elérhetőségeket a khenrik@dr-vtsz.hu vagy az info@magyar-vizitura.hu e-mail címre!

TOVÁBB ÉPÍTJÜK A VÍZ-CSÖPPEK mozgalmat

A DR-VTSZ által megalapított Víz-Csöppek mozgalom tovább bővül, előrehaladott tárgyalásokat folytatunk a Duna több szakaszán, a RSD-n és nagylelkű segítő pártfogóra találtunk a szlovákiai Karva településen is.

Szintén Víz-Csöppek: NYÍLT TEREPBEJÁRÁS A HÉTVÉGÉN

Október 26-án a Szigetközi Víz-Csöpp területén részletes vízi és szárazföldi bejárótúrát szervezünk. Részletek:
https://dr-vtsz.hu/szigetkozi-viz-csoppek-nyilt-terepbejaras/

Mindenkit sok szeretettel várunk, aki szeretné nagyon alaposan megismerni a Szigetköz és Csallóköz ezen részét.

Végezetül várunk további csatlakozókat a tagjaink közé és felkérünk Benneteket, hogy segítsétek a munkánkat!

Baráti üdvözlettel:

DR-VTSZ elnöksége

Vélemény, hozzászólás?