Szigetközi Víz-Csöppek – Nyílt terepbejárás

Kedves Vízitúrázók!

A Szövetségünk által alapított kisbodaki központú Szigetközi Víz-Csöppek 2013 október 26-án a Kisbodaki ágrendszerben és a csallóközi Bodaki ágrendszerben turisztikai-fejlesztés szempontú terepbejárást tart.

Szövetségünk mindenkit vár, aki szeretne segíteni nekünk a terület pontos feltérképezésében, adna ötleteket a fejlesztésekhez, mélyebben érdeklődik a Szigetköz iránt és szereti az őszi kirándulásokat!

Részvétel feltételei: hajót hozni kell (korlátozott számban tudunk adni kenut). Este tervezünk egy bográcsozó „brainstorming”-ot Kisbodakon, ez önköltséges (kb 600-700 Ft). Szállásban segíteni sajnos nem tudunk.

jelentkezés: 06 20 254-4641 vagy khenrik@dr-vtsz.hu

A bejárás lényege: a Víz-csöppek régiójában feltérképezni a (vízi és szárazföldi) turisztikai útvonalakon előforduló olyan pontokat, részeket, amelyek valamilyen szempontból fejlesztésre szorulnak, illetve javaslatokat tenni olyan pontok (pl. tájékoztató, pihenő, kiszálló, megálló) kialakítására, megvalósítására, amelyek az útvonalakat érdekesebbé, biztonságosabbá (pl. betonzárások ) és jobban megismerhetővé tennék.

A bejárás több lépcsős, komplex (vízi, szárazföldi, gyalogos, kerékpáros, lovas) és a terület fejlesztése mellett alapját képezi a DR-VTSZ által a közeljövőben megvalósítandó turisztikai gyűrűs-könyvnek is.

Komplex azért is, mert a bejárás és a gyűjtött anyagok kitérnek a régió történelmi, építésztörténeti és vízi-történelmi (ahogyan mi nevezzük „pákászkultúra”) világára, illetve a szövetségünk oktatási szakemberei helyi pedagógusokkal együtt olyan tananyag fejlesztésbe kezdenek, amely osztálykirándulások során a „terepen” használható segítséget nyújt a régióban tanító pedagógusoknak!

Szigetközi Víz-Csöppek

Vélemény, hozzászólás?