Lezajlott az I. Vízitúra Kóstoló Kisbodakon.

24-én, szombaton, az egész napon legalább 200 fő részvételével tartottuk meg a vízitúrázást népszerűsítő eseményünket, melyet a Magyar Vízitúra Szövetség és az Aktív Magyarország támogatott, a főszervező pedig a Duna-Régió Víziturisztikai Szövetség volt. A Vízi Kultúrház – Kisbodak adta a helyszín, Kisbodak Önkormányzata pedig segített a rendezvény lebonyolításában.

A nem túl napfényes reggelen, kilenc órakor volt a gyülekező, a délelőtti túrák résztvevői számára. Délelőtt és délután is 3-3 túrát tartottunk, mindenféle evezés tapasztalattal rendelkező jól érezhette magát. A hosszú túrán (kb 15 km) legalább annyian vettek részt, mint a rövid kóstolókon, ami jó hír, hiszen nem csak a tapasztalt túrázók vettek részt az eseményen, hanem a teljesen kezdők is.

A délelőtti és délutáni túrák között indult a piknik, illetve a tábori ebéd, 3 üstben egy húsos és egy húsmentes finomságot kaptak a vízitúrázók, a főszakács pedig Tímár Gábor volt, Kisbodak polgármestere.

A délutáni túrák is rendben zajlottak, és nagy örömünkre sokan maradtak még a végén piknikezni, beszélgetni.

Közel 20 fős stáb segítette a munkánkat, önkéntesen, azért, hogy segítsék a munkánkat és a céljainkat: mindenki próbálja ki a vízitúrázást!

Fotó: Farkas-Nagy Krisztina