Túrakísérő képzés a Szigetközre és Csallóközre – 2019

Szeretsz vízitúrázni és szeretnéd még jobban megismerni a vízitúrás munka részleteit, akár vízen akár parton? Szívesen töltenél el több időt a vízitúrával, keresnél vele egy kis zsebpénzt és szeretnéd bejárni hazánk vizeit? Jelentkezz a Vízitúra Kísérő workshopunkra!


TANULD MEG A SZIGETKÖZI KISBODAK ÉS ÁSVÁNYRÁRÓ illetve a CSALLÓKÖZ VIZEIT! KÍSÉRD VELÜNK A VÍZITÚRÁKAT! LEGYÉL PROFI VÍZITÚRÁZÓ!

Ez egy több alkalmas, alapvetően gyakorlati és kevésbé elméleti képzés, melyet a Víziló Vízitúra, az ásványrárói Part Camping és a Bejárható Utazások (Dunakanyar) csapata szervez közösen, a Duna-Régió Víziturisztikai Szövetség szakmai támogatásával. A képzés egyik célja az, hogy megismerd a vízitúrázás minden összetevőjét, legyen szó az evezésről, a helyismeretről, a parti munkákról, főzésről, kenupakolásról, stb… A másik célja, hogy kifejezetten megismerd a szigetközi és csallóközi ágrendszer, illetve a Dunakanyar vizeit, ne csak túrázóként, hanem csoportot kísérő evezősként egyaránt.

Figyelem: ez NEM a jelenlegi HSZ szerinti vízitúra vezető képzés, illetve nem ígérjük, hogy az ország bármely vízén egyaránt gyakorlott leszel. A szervezők a saját maguk által napi szinten járt vízfelületek tudását fogják átadni Nektek, ha részt vesztek a programon!

Elméleti témakörök (ebből van kevesebb)
– vízitúrázás jogszabályai,
– csoportszervezés, túraszervezés és sok-sok beszélgetés vízitúra szervezőkkel gyakorlati dolgokról.

Gyakorlati témakörök:
– fontos vízitúra útvonalak megismerése a Szigetközben, Csallóközben és igény szerint Dunakanyarban,
– evezéstechnika, túrakíséret akadályokkal teli vízen,
– szárazföldi műveletek (kenuk logisztikája, főzés, stb…),
– alapvető elsősegélynyújtás


A képzés ára és jelentkezés

Ára: 25000 Ft mely az összes programon való részvételt, szállást sátorban (vagy szobában, ezt egyeztetni kell) és esti vacsorákat tartalmazza.

Jelentkezés: office@dr-vtsz.hu e-mail címen. Érdeklődni tudtok a +36 70 625 4881 (jelentkezési határidő április 8. Csak e-mailes jelentkezést fogadunk el!)

FIGYELEM: az első alkalom április 12-én, Kisbodakon lesz! A faházas szállással kapcsolatban egyeztessetek a kisbodaki kempinggel: +36 30 372-7676


Az időpontok

1. alkalom április 12-14. – elmélet orientált gyakorlati nap – Kisbodak, Esthajnalcsillag Kemping

Ez nagyon fontos alkalom!

Itt beszéljük meg a tanfolyam további lépéseit, illetve az összes fontos vízi KRESZ és egyéb szervezési, logisztikai kérdést, amely a vízitúrához köthető. Mindezek mellett csatlakozunk két vízitúrához, egy nagy kör (Kisbodak – Nagybodak (Csallóköz) – Kisbodak) és vasárnap egy kisebb kör a kisbodaki ágrendszerben.

Ezek után kötelező lesz részt venni az alábbi alkalmakon (szabadon választható időpontban)

– minimum 2 napos vízitúra Kisbodakon (a kisbodaki ágrendszerben és környékén) a Víziló Vízitúrával.

– minimum 2 napos vízitúra Ásványrárón, (az ásványi és bagaméri ágrendszerben) a Part Camping-ben.

– egészségügy alapok: ez a témakör rendkívül fontos, képzett rohammentősöket hívunk az előadás megtartására. Ennek időpontját később hirdetjük ki.

A gyakorlati vízitúra időpontok rugalmasak, előre egyeztetett időpontokból választhatsz és teljesítheted, akár egyedül is!

Miért kell ez? A vízitúra szervezés és kíséret mélységeit valódi vízitúrákon ismeri meg az ember, ahol nem csak a tanfolyam résztvevői, hanem „valódi” túrázók is vannak.

NEM KÖTELEZŐ de egy lehetőség: A Bejárható Utazások csapata ingyen lehetőséget biztosít a Dunakanyarban egy Ipoly – Duna vízitúrára, mely során a Dunakanyar legszebb részét ismerhetik meg a résztvevők.


Jelentkezés és sikeres teljesítés feltétele

A képzés rugalmas, két fix időpont van, a többi alkalom szabadon választható (előzetes egyeztetés után), ezeket igazoltatni kell a teljesítésük után. FONTOS: a fent megjelölt alkalmakon KÖTELEZŐ részt venni. Ez szükséges és elégséges feltétele a teljesítésnek!


Mit kaptok cserébe?

A képzés befejeztével sikeres teljesítés igazolásáról oklevelet és terveink szerint egy kis plasztikkártyát kaptok – mely munkavégzésre nem jogosít fel. A kártya felmutatásával az érintett területeken vízitúrával foglalkozók tudni fogják a kártya tulajdonosától, hogy a vízitúrázásból és az területből széles körű ismeretekkel bír! Mindezek mellett kölcsönös szimpátia esetén fizetett túrakísérői munkát a szervező vállalkozásoknál a Szigetközben…