Vízitúrás szakmai hétvége Leányfalun – beszámoló

A Vadkacsa vízitelep adott otthont április 17-19 között annak az egyedülálló 3 napos vízitúrás továbbképzés-sorozatnak, melyet a Vadkacsa Egyesület a Duna-Régió Víziturisztikai Szövetséggel közösen szervezett és valósított meg sikeresen.
A hétvége több programból állt, melyeket párhuzamosan tartottak a civil szervezetek szakértői a telepen. Elnökünk, Horvát Csaba „Indián” olimpiai és világbajnok kenus vezetésével a szabadidős túrakenu-versenyzés iránt érdeklődők vettek részt a 3 napos, 10 edzésből és szárazföldi előadásból álló továbbképzésen, amely során Indián a profi kenuzás, túrakenuzás módszertanát oktatta a csapatnak. A „hallgatók” társasága nemzetközi volt, Ausztriából is érkezett kenus versenyző Leányfalura.

KenuTanfolyam2015
A másik lényeges program a Dunakanyar pedagógusainak szóló ingyenes vízitúrás továbbképzés és természetesen egy hangulatos vízitúra volt, amely során a vízitúrázás sajátosságairól hallhattak érdekes előadásokat az ide látogató tanárok. A program célja nem titkoltan az volt, hogy az osztálykirándulások során a tanárok válasszák a vízitúrázást és legyenek felkészítve a vízitúrán való magabiztos és profi „viselkedésre”.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség képviselői (Parti Zoltán kenus válogatott és Patyi Melinda kétszeres világbajnok kajakos) szintén itt adták át a 2014-es országos Vízitúra Kupa egyik nyertesének a nyereménykenuját. A helyszín nem volt véletlen, hiszen május 16-án a Vadkacsa Telep ad otthont a XIV. Vízitúra Kupa első fordulójának.

Hasznos áprilisi hétvégén vagyunk túl – és köszönjük a Vadkacsának!